2022-02-27 19:50:19• hírek • Szatmár.ro

Idén sem jött össze. Elvesztette a kupadöntőt a Szatmárnémeti VSK

Szombaton ugyan legyőzte a Szatmárnémeti VSK a Konstancai Phoenix csapatát a Román Kupa elődöntőjében, viszont vasárnapi fináléban alul maradt a címvédő Sepsi-SIC ellen.

A Szatmárnémeti VSK nagy reményekkel indult el Sepsiszentgyörgyre, hogy idén végre elhódítsa a Román Kupát. Szombaton a Final Four első mérkőzésén 90–67 aranyú fölényes győzelemmel kiütötték a Konstancai Phoenix csapatát, így kvalifikálták magukat a vasárnapi döntőbe. A másik elődöntőben a Sepsi SIC és Alexandria együttesével csapott össze, a szentgyörgyiek 113–52-re tudtak győzni.

Vasárnap 18 órától került sor a fináléra. A Szatmárnémeti VSK jól kezdte a találkozót, az első pontok is csapatunk nevéhez fűződtek, az első negyedet pedig 20-16-ra meg is sikerült nyerni. És igazából ennyi volt, amennyit hagyott nekünk a Sepsi, a második negyedben csak őrizni tudta az előnyt, de növelni már nem a szatmári gárda, míg a szünet után egyre inkább átbillent a mérleg a székelyföldi gárda oldalára.

Az utolsó percekben ugyan több ízben is vezetett a szatmári csapat, 2 perccel a vége előtt 1 pont volt az előny a VSK javára, de nem sikerült megőrzi, vagy növelni a különbséget, végül pedig nem többet, összesen 6 pontot vert rá a Sepsi a szatmári csapatra, így egy újabb évre Szentgyörgyön maradt a kupa.

Román Kupa, döntő: Szatmárnémeti VSK – ACS Sepsi SIC Sepsiszentgyörgy 53–59 (20-16/12-12/16-20/9-17).
Sepsi Aréna, Sepsiszentgyörgy

Játékvezetők: A. Faur, A. Stan, A. Marchis;

Szatmárnémeti VSK: Sparkle Taylor 20p, Miljana Dzombeta 8p, Stephanie Kostowicz 8p, Dora Ardelean 7p, Katarina Vuckovic 4p, Boglarka Biszak 3p, Aikaterina Sotiriou 3p, Marta Fodor, Paloma Cucu; Edző: Miguel Lopez;

Sepsi-SIC: Fraser 15p, Jones 13p, Podar 7p, Pašić 7p, Ghizilă 5p, Wallace 5p, Pop 3p, Raber 2p, Cătinean 2p, Botos, Croitoru; Edző: Z. Mikes;  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: